ОДРЖАНА ДРУГА МОРАВСКА РЕГАТА-УЧИТЕЉ "ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ"
31.05.2015

ОДРЖАНА ДРУГА МОРАВСКА РЕГАТА-УЧИТЕЉ "ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ"

На Другој Моравској регати учитељ "Виден Јовановић", која је одржана у идеалним временским условима учествовало је 11 посада. Међу учесницима била је и екипа Руско-Српског хуманитарног центра. 

У спомен на Видена Јовановића, учитеља ОШ "Бранко Миљковић"у Нишу, који је испољио велику храброст, спашавајући своје ученике из Власинског језеру, Градска општина Палилула установила је 2014.године одржавање рекреативно-спортске манифестације МОРАВСКА РЕГАТА-„УЧИТЕЉ ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ на Јужној Морави. Ове године Регата је организована у недељу 31.маја, 2015. поводом обележавања градске славе града Ниша-Дана Светог цара Константина и царице Јелене, у сусрет Палилулској вецери, на деониоци од села Клисурице у општини Дољевац до села Лалинац у општини Палилула. Учеснике Регате, на старту овог програма поздравили су Бобан Џунић, председник општине Палилула, представници Општине Дољевац, Горан Јовановиц, син учитеља Видена

На Другој Моравској регати учитељ "Виден Јовановић", која је одржана у идеалним временским условима учествовало је 11 посада. Међу учесницима била је и екипа Руско-Српског хуманитарног центра. Уз посаде Сафари клуба Ниш и Градске општине Палилула-Ниш, учесници регате су били и Одред-извиђача поречана „Ш.Б.ЈАДРАН“, Друштво за слатководно рибарство “Јужна Морава 2”, Удружење рекреативних риболоваца «ЕКО ФИШИНГ», посаде Кафе "Лагано", Трошарина, Поповац. По речима Бобана Џунића овај спортско рекреативни програм, имао је за циљ да прикаже вештине и спретност учесника, које захтева рафтинг као екстремни спорт, да промовише здрав начин живота, лепоте Јужне Мораве и активности заштите животне средине. Програм и техничку реализацију Сафари клуба Ниш, на позив општине Палилула, подржале су све нишке општине, као и општине Гажин Хан и Дољевац.

У складу са Правилником Регате учесници су успесно промовисали вештину форсирања реке Мораве, рекао је Властимир Станојевић, председник Сафари клуба. Обављен је еко мониторинг реке, организован камп учесника и такмичење у припремању рибље чорбе уз културно-забавни програм у селу Лалинац. На завршној свечаности у селу Лалинац, којој су присуствовали, председника Општине Г.Хан, представник општине Дољевац и ГО Пантелеј, председник Градске општине Палилула похвалио је све учеснике и организатире регате и захвалио на подршци да ова спортска манифестација успешно настави.(Д.Видојковиц, ЕКОполис)

РТВ Белами - Одржана друга регата на Јужној Морави